Weekly News

Vintergolf med sommarkänsla

När vintern lägger sig som en kall och våt filt över norden och golfbanorna stänger på grund av snö och tjäle längtar inbitna golfare söderut. Vi har samlat några guldkorn som förlänger golfsäsongen.

Är du sugen på att kombinera golfresan med vinprovning i världsklass, spännande historia, kultur och safari? I så fall är Sydafrika ett utmärkt vinterresmål för nästa golfresa. På en av Sydafrikas bästa banor, Royal Johannesburg & Kensington Golf Club, får såväl nybörjare som erfarna spelare pröva sina färdigheter. Den anrika klubben har 130 år på nacken och Kung Georg V gav den dess kungliga epitet efter att prinsen av Wales spelat banan i början på 1930-talet. Klubbens två banor hunnit stå värd för otaliga Joburg Open, Afrikas viktigaste golftävling, och bjuder på en annorlunda golfupplevelse i natursköna omgivningar. Klubben består av East Course och West Course. East Course har sett mängder av South African Open Championships och det är huvudsakligen här Joburg Open går av stapeln. West Course var den ursprungliga platsen för Johannesburg Golf Club när den flyttade hit 1909, och har under åren omstrukturerats. I dag är banan kortare än East Course, och här finner spelaren svepande fairways och generöst tilltagna greener. Utmaningar saknas dock inte. Längs banan finns såväl träd som vattenhinder som ger även den erfarne spelaren något att bita i.

LÄS MER: Om inte golfen lockar i vinter finns många snöäventyr att upptäcka i Sverige.

Eller vad sägs om Florida? Ständig sommar, palmkantade greener, fantastiska golfbanor och fokus på bekvämlighet - Florida har mycket att erbjuda i form av det veritabla golfmecka det utvecklats till, med över 2000 golfbanor. Många av banorna är relativt platta, men det finns undantag: I centrala Florida ligger Juliette Falls Golf Club. Klubben är relativt ny och banan, designad av John Sanford, rankas som en av de bästa i Florida. Här får man som besökare chansen att spela rolig golf på en väl genomtänkt och designad bana bland böljande landskap med kullar och sänkor. Året om kan man njuta av oslagbart golfväder och Juliette Falls har som namnet antyder utrustats med mängder av anlagda sjöar och vattenfall som utgör dekorativa och utmanande hinder. Vatten är temat och den naturligt böljande terrängen ledsagar spelaren genom hela golfrundan, från utslagsplats till området kring green. Den välskötta banan bjuder på verkligt utmanande putting och intressant spel. Närhelst du besöker Juliette Falls kan du spela i strålande väder bland vajande palmer, i en miljö som är representativ för själva sinnebilden av Florida.

Asien är kanske inte en världsdel man främst förknippar med golf, men faktum är att Thailand är ett fantastiskt golfresmål för soltörstande vintergolfare. I Hua Hin, till exempel, kan golfälskaren uppleva riktigt bra golf i njutbart klimat året runt. Spela i kortärmat i inspirerande omgivningar, oavsett vilken tid på året du väljer att åka hit. Black Mountain i Hua Hin har flera år vunnit utmärkelsen ”Thailands bästa golfbana” och har även som enda thailändska bana nämnts i Golf Digests lista över världens 100 bästa banor. Banan i sig är utmanande och rolig att spela och i stort sett varje hål bjuder dess utom på härliga vyer i ständigt gröna omgivningar. Klubben har satsat på riktigt moderna golfbilar för en bekväm upplevelse. Detta gör att tillgängligheten och bekvämligheten är hög för alla besökare, oavsett ålder. Även träningsanläggning och klubbhus är moderna och det senare erbjuder såväl förfriskningar av hög klass som slående utsikt över Black Mountain. Hua Hin Resort är dess utom ett lyxigt boende med flera olika boendealternativ, pooler, SPA-anläggning och massage, för en avkopplande tillvaro utanför golfbanan. 

Dela artikeln

Journalist

Anna Bjärenäs

Fler artiklar