Weekly News

Bonum - Vellinge SENIORLIV

Vellinge – bykänsla med nära till allt

Ett stort antal nya seniorlägenheter planeras stå färdiga i Vellinge centrum 2019. Henrik Persson är sälj- och marknadsansvarig för Bonum, Riksbyggens koncept för seniorboenden.

"Det är precis som vanliga bostadsrätter, men för dem som vill så finns tillgång till sociala aktiviteter och viss hjälp."

– Vi ska bygga cirka 50 nya seniorlägenheter i centrala Vellinge. De beräknas vara inflyttningsklara sommaren/hösten 2019 och säljstarten kommer att ske under hösten 2017.

Intresset för lägenheterna har varit väldigt stort, både från dem som redan bor i Vellinge och från seniorer i andra kommuner som vill komma närmare barn och barnbarn bosatta här. Lägenheterna kommer att ha mellan två och fem rum och gemensamhetslokal och boendevärd ingår i konceptet.

– Det är precis som vanliga bostadsrätter, men för dem som vill så finns tillgång till sociala aktiviteter och viss hjälp, säger Henrik Persson.

Lägenheterna byggs anpassningsbara och flexibla, så att allt fungerar smidigt om behov av hjälp skulle uppstå längre fram i livet.

– Vi är väldigt kräsna när vi placerar våra äldreboenden och fokus ligger på att skapa en bekväm och smidig vardag med hög livskvalitet, säger Henrik.

De nya bostadsrätterna ligger mitt i centrala Vellinge, med service i form av bibliotek, gårdscentral och busshållplatser alldeles runt knuten.

Dela artikeln

Journalist

Nina Quist

Fler artiklar