Weekly News

TC (Tournament Course) Annons

Vasatorps GK – 54 hål på en av Sveriges mest kompletta anläggningar

Vasatorp erbjuder en av Sveriges största golfanläggningar med fyra banor och utmärkta träningsmöjligheter. Klubbens bana Tournament Course (TC) blev utnämnd till Sveriges bästa golfbana både 2015 och 2016 av World Golf Awards och anläggningen är den golfklubb i Sverige där det spelades flest ronder under 2016 med över 98 000 varv.

"Varje bana har sin enastående arkitektur och svårighet och här kan du själv välja vilken utmaning just du vill ha"

Med 3 500 medlemmar är Vasatorps GK en av de största traditionella golfklubbarna i Sverige. Med en anläggning som omfattar fyra banor och 54 hål blir det däremot aldrig trångt på banorna. Varje bana har sin enastående arkitektur och svårighet och här kan du själv välja vilken utmaning just du vill ha. Från två niohålsbanor med suveräna möjligheter till närspelsträning till två 18-hålsbanor som kräver ett strategiskt tänkande, både av motionsgolfare och elitgolfare. Övningsområdena håller absolut toppklass vilket innebär att Vasatorp är på god väg att förverkliga sin vision att vara Skandinaviens bästa golfupplevelse.

Klubbens fyra banor TC (Tournament Course), Classic Course, Allébana och Västra 9:an har alla olika karaktärer och ger unika spelupplevelse. TC har sex olika tees och banan kan bli allt från behagliga 4 700 meter till utmanande 6 700 meter. Den sköna linkskaraktären med böljande fairways och ondulerande greener ger en känsla som för tankarna till Skottland och Irland. Banan är generös från tee och tuff runt greenerna med kraftiga avrinningsytor som utmanar spelaren. Enligt arkitekten Steve Forrest är det en av de häftigaste banorna han ritat. Här kan du koppla av i vacker miljö och vässa ditt strategiska tänkande med tuffa utmaningar.

Classic Course är en bana med park- och skogskarakt som är utmanande från tee med snabba och fasta greener. Classic Course (tidigare Gamla banan) nyinvigdes i juli 2013 i samband med klubbens 40-årsjubileum. Några greener, en del hinder och bunkrar har även fått ny placering och layout vilket har gjort banan både mer modern och ännu mer intressant. Hela banan är omgiven av både löv- och barrträd i en lummig skogs- och parkmiljö. Banan blev året efter nyinvigningen utsedd till Sveriges tredje bästa banan av aGolf.


De två 18-hålsbanorna kompletteras av Allébanans nio varierande fullängdshål och den kortare Västra 9:an, där precision övertrumfar längd. Allébanan är en niohålsslinga med par 36 som har både skogshål och öppna böljande fält med en del vatten, knepiga bunkrar och intressanta inspelsmöjligheter. Banan är 3 175 meter från bakersta tee och 2 335 meter från främsta tee.


Sista banan är Västra 9:an som är en härlig niohålsslinga med par 29 som ger utmärkta möjligheter att slipa på närspelet. Slingan har sju par 3-hål och två par 4-hål. Svagt odulerade greener av högsta kvalitet, varav en för övrigt är en kopia av green på hål nr 14 på Augusta National. 


Med ett välkomnande klubbhusområde, en utmärkt restaurang samt många och varierade träningsområden är det ingen överdrift att kalla Vasatorp för Sveriges bästa golfanläggning. Golfare eller icke golfare, alla är lika välkomna. Här serveras deras berömda lunchbuffé alla vardagar, året runt, med massor av läckerheter. Restaurangen satsar på att erbjuda en hög kvalitet på maten och tillhandahålla en meny som ska passa både golfare och externa lunchgäster. För både företag och golfare erbjuds frukost, fika, lunch och middag alla dagar i veckan. Vasatorps tillgodoser alla dina behov och önskemål och det går även utmärkt att lägga en konferens i denna härliga och rogivande miljö.

Sedan invigningen 1974 har klubben stått som värd för flera stora internationella tävlingar och det var faktiskt just här som golfen slog igenom på allvar som publiksport i Sverige då SEO, föregångaren till Scandinavian Masters, spelades på Vasatorp. De inte helt okända världsspelarna Sandy Lyle, Seve Ballesteros och Greg Norman, var vinnarna under de tre åren som SEO spelades på Vasatorp och när Compaq Open genomfördes 2002 spelade världens bästa damgolfare, Annika Sörenstam, hem segern inför över 60 000 åskådare. 

Under 2013 avgjordes JSM Slag på TC och under 2014 JSM Match på Classic Course. Under 2013–2015 spelades damernas Europatourtävling Helsingborg Open på Vasatorp. Service och bemötande står i centrum när anläggningens trevliga personal tar emot i det rymliga klubbhuset. Vill du ha en riktigt trevlig golfupplevelse så ska du styra bilen mot Helsingborg i sommar och Vasatorps Golfklubb.


Fakta


KONTAKT
Vasatorps GK
Vasatorpsallén
253 54 Mörarp
Telefon: 042 - 23 50 58
Mail: info@vasatorpsgk.se
Hemsida: vasatorpsgk.se


Dela artikeln

Journalist

Johanna Sjöberg

Fler artiklar