Weekly News

Upptäck Åres många sidor

Snön knarrar under dina fötter. Lagom trött efter dagens skidåkning strosar du runt i butikerna kring Åre torg. Kanske prövar du en lokalbryggd öl eller slinker in på en värmande SPA-behandling. Kanske tar du ett djupt andetag och bokar ditt nästa stora äventyr där och då hos något av aktivitetsbolagen – blir det paragliding från Åreskutans topp, skotertur med pimpelfiske eller nattlig jakt efter det magiska norrskenet?

"Vintertid kan gästerna åka ut i skidbacken direkt från hotellets dörr, både utförsåkning och längdskidor."

I Åre är det alltid något på gång. Här finns skidåkning i världsklass, storslagen natur och aktiviteter för stora och små. Lägg till ett restaurang- och nöjesutbud värdigt en storstad och det blir lätt att förstå varför Åre ofta kallas Sveriges bästa skidort.

Hit reser kompisgängen för den ultimata kombinationen av skidåkning och party. Hit kommer livsnjutarna som gärna äter trerätters lunch i skidbacken och bor på lyxiga hotell. Hit kommer barnfamiljerna som trivs allra bäst i Årebjörnen och Rödkullen med skidskola och barnliftar. Skidfantasterna får sitt lystmäte med tre skidområden som sträcker sig från nybörjarvänliga barnfavoriten Årebjörnen i öster, över centrala Åres brantare backar och populära offpistområden, till carvingparadiset Duveds välpistade nedfarter och Tegefjälls sköna skogsskidåkning. Topptursmöjligheterna är många och med en guide hittar man alltid dagens bästa förhållanden för offpiståkning.

I Åre finns ett 50-tal restauranger, allt från fine dining till korvkioskar. Fokus ligger på lokala råvaror, noggrant genomtänkta koncept och välkomponerade menyer. Här radar kändiskockarna upp sig och atmosfären är alltid välkomnande och mysig.

Vintersäsongen 2016–2017 är redan igång. Liftarna öppnade 19 november och redan från början av november kunde de mest entusiastiska skidåkarna lägga sina första pudersvängar på Åreskutan. Kanske är just i år ett extra bra år att komma till Skandinaviens mesta fjällby?

Ett måste om man ska åka till Åre, men vill ha det lilla extra – är att bo på Copperhill Mountain Lodge. Copperhill Mountain Lodge är ett designhotell i världsklass på toppen av Förberget i Åre-Björnen. Arkitekten, amerikanske Peter Bohlin, flerfaldig vinnare av arkitektpriser, som även har ritat Bill Gates hem, har skapat ett stilrent modernt fjällhotell i modern mountain lodge-stil med inredning helt i trä och en öppen spis där brasan värmer.

Hotellet erbjuder unika vyer över fjällen, skidåkning och vandring direkt utanför dörren.

Under samma tak fyllt med bjälkar finns 112 rum och sviter med cirka 400 sängar, flertalet konferensrum för upp till 500 personer, ett spa med otrolig utsikt och känsla, restaurang, bar, skiduthyrning och egen helikopterplatta.

Vintertid kan gästerna åka ut i skidbacken direkt från hotellets dörr, både utförsåkning och längdskidor.


När det inte ligger snö på marken finns utmärkta vandringsleder direkt runt hörnet.

I spaavdelning kan du njuta av behandlingar i samiskt inspirerad miljö, bad passande för alla och en bastuupplevelse med avslutande rullning ute i snön. Ta ett dopp i poolerna eller sjunk ner i den varma utomhuskällan och njuta av den fantastiska utsikten. Här råder totalt avkoppling i en oslagbar miljö.

Maten håller yttersta klass där enastående lokalproducerade råvaror tillagats till perfektion och med genomtänkta vinpaket. Hotellet är medlem i Design Hotels samt Svenska Spahotell.

Fakta

Tips!

Stjärnspäckat

Åre har fostrat ett stort antal kända skidprofiler som man ofta stöter på ute i backarna. Freeride World Tour-åkarna Reine Barkered, Jackie Paaso och Evelina Nilsson, friåkningslegendaren Henrik Windstedt och OS-stjärnan Henrik Harlaut är bara några namn.

Årets Barnnyhet

SkiStars populära barnkoncept med snögubben Valle i spetsen presenterar ny kvällsskidåkningsupplevelse med ljusprojiceringar i kombination med Valles musik och skidpepp. Öppet varje kväll i samband med ordinarie kvällsskidåkning i VM8:an.

Lokala godsaker

Handla lokaltillverkade praliner på Åre Chokladfabrik i Björnänge, godis från ÅreKarameller eller kvalitetskött från Undersåkers Charkuterifabrik.

För fler tips besök gärna are360.com

Dela artikeln

Journalist

Helena Engelbrecht & Johanna Sjöberg

Fler artiklar