Weekly News

Uppsala Konsert och Kongress

Uppsala Konsert och Kongress, (UKK), är en relativt ny kulturinstitution, med tydlig musikprofil och brett program. Här presenteras något för alla, ung som gammal. 

Från Sissel Kyrkjebø och kammarorkester till konst, trollerishower och komedi. På UKK har man sedan ett och ett halvt år tillbaka breddat utbudet ytterligare. På fyra scener och 14 600 kvadratmeter presenteras över 250 kulturhändelser per år. VD Lena Åberg Frisk berättar: – Vår vision är att vara ett kulturhus, inte bara ett konserthus. Vi drar inte ifrån, utan lägger bara till evenemang. För oss är det viktigt att alla generationer känner sig hemma hos oss. Vi vill att våra besökare ska använda oss som sitt andra vardagsrum. Både högtidligt och avslappnat!

Musik i Uppland
, som är hyresgäster i huset, har en högklassig kammarorkester som uppträder en gång per månad och jazzgruppen Trio X bjuder på konsert med hemliga gäster och fri entré i restaurangen flera gånger per säsong. Dessa konserter går under namnet Carte Blanche och drar alltid fullt hus. Hemlig gäst har under åren varit namn som Anders Lundin, Göran Fristorp, LillBabs, Annelie Ryde, Svante Thuresson, Babben Larsson, Georg Wadenius och Maria Möller.

I april håller kören Orphei drängar traditionsenlig vårkonsert och Körberg och Dalle showar med sketcher och sång. Uppsala Magic and Comedy Festival firas 20–30 april på flera scener och senare i år kan man gästa konserten En man som heter Ove Törnqvist. På komediscenen ser vi bland andra Henrik Schyffert med sin nya show Var inte Rädda. Läs fullständig artikel om Uppsala Konsert och Kongress på: Analys Livsstil, under kategorin Seniorliv.

Missa inte vår exklusiva intervju med Eva Rydberg!

Dela artikeln

Journalist

Anna Bjärenäs

Fler artiklar