Weekly News

Allt fler väljer att aktivera sig på semestern och kommer hem både vältränade och utvilade. SENIORLIV

Upplev mer på resan

"Ofta erbjuds golftävlingar, svensktalande golfvärdar och andra utflyktsalternativ på resorna."

Träningsresor

Idag finns en lång rad researrangörer som anordnar mer eller mindre skräddarsydda semestrar. Träningsresor, hälsoresor, vandringsresor och andra aktiva alternativ växer i popularitet och lockar människor i alla åldrar. Exempel är kom-i-formresor, yogaresor, löparresor, eller resor som fokuserar på styrka och kondition. Ofta har du som resenär möjlighet att anpassa resan efter dina egna förutsättningar

En träningsresa som erbjuder ett varierat utbud av pass blir ett tillfälle att testa nya motionsformer, men ger också möjlighet att välja vilka man hoppar över för att istället satsa på en stund vid poolen. På vandringsresan brukar arrangören flagga för svårighetsgraderna på de olika etapperna och det finns i de flesta fall något för alla. Att åka på en träningsresa behöver inte innebära att välja bort ett guldkantat semesterliv – tvärtom. Många arrangörer av träningsresor satsar också stort på att erbjuda god mat och dryck som man kan unna sig med gott samvete efter en lång aktiv dag.


Golfresor

Ett ständigt populärt resealternativ för den aktiva resenären är golfresan. Resmålen är i det närmaste obegränsade och det finns stora möjligheter att kombinera golfen med andra upplevelser när man ändå är på plats. Det finns resor för såväl nybörjaren som den erfarne, och alla typer av boende brukar kunna erbjudas, både lyxigt och det lite enklare. Flera researrangörer skräddarsyr resor där golfen står i centrum, men där det också ges tid för andra äventyr. För den som hunnit gå i pension, eller har ett par månader semester att ta ut, finns förstås också möjligheten att stanna borta längre än de vanliga en eller två veckorna – en trend som växer i golfresesammanhang. Oavsett längden på vistelsen kan den hugade golfaren välja på allt ifrån klassiska destinationer som Spanien till Dubai eller Sydafrika. Ofta erbjuds golftävlingar, svensktalande golfvärdar och andra utflyktsalternativ på resorna.


Bussresor

Ett sätt att maximera upplevelserna under semestern är att välja ett resesätt där transporten är en viktig del av själva resan. Den klassiska bussresan, handlar om så mycket mer än att ta sig från A till B vilket förmodligen är en del av förklaringen till den ständiga efterfrågan. Åkrar, skogar, ängar, byar och städer passerar förbi utanför fönstret och i takt med att gränser korsas förändras också landskapet, och detta göer bussresan till ett populärt alternativ där varje stopp, oavsett om det bara handlar om en kort bensträckare eller ett besök i ett kulturminnesmärkt kloster, lovar nya intryck och gör vägen mödan värd. Långfärdsbussarna är extra bekväma och utrustade med toalett, ibland även kaffekokare och kylskåp. Det finns bussresor till de flesta länder i Europa, ibland med ett land som mål och andra gånger rundresor i flera länder. Till exempel är det populärt att bussresor går mellan olika europeiska huvudstäder. Då hinner man med både vackra landskap och pulserande stadsliv.


Kryssningar

Ett klassiskt resealternativ som fått ett uppsving på senare år är kryssningen. Här kombineras upplevelser ombord med möjligheten att få se många destinationer under en och samma semester – något som lockar många. Här ingår ofta alla måltider liksom underhållning och aktiviteter. För den som gillar shopping, så finns det på de flesta kryssningar gott om butiker ombord, även spa-avdelningar och nöjen för barn. Idag är kryssning inte heller nödvändigtvis det samma som att samsas om utrymmet med tusentals andra resenärer. Den som föredrar det kan välja en kryssningssemester i till exempel Turkiets övärld där medpassagerarna är så få som femton. Här väljer du bort poolliv och att klä om till middagen, men vinner en personlig atmosfär där du snabbt lär känna både resten av passagerarna och besättningen. Du kan också åka på kryssning inom norden, till exempel till de vackra norska fjordarna.

FaktaDela artikeln

Journalist

Redaktion Våra Nya Seniorer

Fler artiklar