Weekly News

Läckö Slott SOMMAR

Upplev Destination Läckö-Kinnekulle

"Läckö Slott är vackert beläget på en udde i Ekens Skärgård."

Götene och Lidköping med den vackra Läckö-Kinnekullebygden tillsammans med 22 mil Vänerskärgård är en destination för alla. Här kan du besöka vackra Läckö Slott, shoppa, uppleva kultur på Rörstrand Center eller unik natur på Kinnekulle – och mycket, mycket mer.

Läckö Slott är vackert beläget på en udde i Ekens Skärgård i Vänern. Slottets 700-åriga historia och dess unika bevarade barocksalar har bidragit till flertalet priser och många besökare under åren. Här kan du, förutom att hänföras av miljön och få guidade turer, även besöka Naturum Vänerskärgården – Victoriahuset med hotell och restaurang. Vid Läckö Slott och på Kållandsö finns flera natursköna vandringsleder med möjlighet till svalkande dopp.

Rörstrand Museum är hjärtat av Rörstrand Center, endast ett stenkast från Lidköpings stora torg. Här kan du se århundraden av porslinstillverkning, konstnärskap med rykten långt utanför landets gränser och brukgods som älskats av generationer. I år firar Rörstrand 290 år och på museet kan du då se en jubileumsutställning.

Kinnekulle – det blommande berget, så kallas berget vid Värnens sydöstra strand. Kinnekulle är ett av få ställen i Sverige där du hittar ovanligt många naturtyper samlade på en och samma plats. Här finns frodig lövskog, susande granskog, lundar, lövängar, hagar, alvar och ängar som lyser av gullvivor.

Dela artikeln

Journalist

Redaktion Vår Nya Sommarguide

Fler artiklar