Weekly News

Sveriges äldsta golfresebyrå fyller 45 år

Tänk att det var en skidentusiast som för 45 år sedan drog

igång Sveriges första golfresebyrå.

Det var Ingemar Kullenberg som flög plan efter plan med skidsugna ner till de franska alperna. Ibland var det dock inte helt fullt och någon sa till Ingemar, att varför kollar du inte upp golfbanan i Evian. Den ligger nära Geneve’s flygplats. Kanske det finns golfare som gärna flyger med på våren.

Så blev det och Kullenberg Golf var fött. Ganska snart växte verksamheten och det var golfbanan i Aix le Bains, söder om Geneve som blev huvudort.

Jerker Mons Svensson har arbetat som head pro i Aix i 26 år. 2005 tog han över Kullenberg Golf, köpte ut familjen och driver byrån vidare i den anda som präglat verksamheten från start.

?– Det är småskaligt, trevligt och gemytligt på våra resor. Grupperna är lagom stora och de flesta återkommer från år till år, berättar Jerker. Vi njuter av golflivet och kompletterar med utflykter till vingårdar, bra restauranger och annat trevligt.

Aix le Bains är fortfarande huvudresmålet följt av resorna till Sydafrika. Men också Costa Brava, norr om Barcelona kommer starkt. Där på 36-hålsanläggningen Emporda, drar Jerker nu igång den 45:e säsongen av Kullenberg Golf:s populära golfresor.

Dela artikeln

Journalist

Redaktion Vårt Nya Golfsverige

Fler artiklar