Weekly News

Constance Belle Mare Plage erbjuder tva? egna ma?sterskapsbanor. HÄLSA & SPORT

Spännande destinationer

Drömmer du också om att utmana spännande golfbanor runt om i världen. Vi har besökt tre destinationer som börjar på bokstaven M: Mauritius, Mallorca och Maremma. Alla tre ger dig mästerliga golfbanor, mysiga miljöer och makalösa utsikter.

Mauritius – ”All inclusive” med extra allt.

Mauritius ligger i Indiska oceanen öster om Madagaskar. Klimatet är behagligt året runt. Även om det är varmt, runt 30 grader, är det skönt. Det är en grön ö med åtta fina golfbanor, många hotell och lyxiga resorts, ofta med ”All Inclusive”.

Resan till Mauritius går med fördel med Turkish Airlines från Stockholm/Köpenhamn via Istanbul. Bra service och du får dessutom ha med dig två stora väskor och en golfbag utan extra kostnad.

Constance Belle Mare Plage och Constance Le Prince Maurice är två av öns riktiga hotellpärlor. Hotellen har två egna golfbanor. På den ena, The Legend, spelas årligen Europatouren för seniorer. Hotellens andra bana, The Links, är kortare, och mer lik en traditionell parkbana. Golfen ingår i rumspriset, så det är bara att svinga loss.

Le Prince Maurice tillhör ”The Leading Hotels of the World”. Här känns tillvaron helt privat. Personalen är diskret, osynlig, här råder lugnet. Tonen är låg. Belle Mare Plage är större, livligare och mer familjevänligt.

Andra mästerliga golfbanor på ön är Four Seasons Golf Anahita, design Ernie Els och Le Tousserok på ön Ile de Cerfs, design Bernhard Langer. På den senare måste du ta båt för att komma till klubbhuset. Läckert!

Mer info: tourism-mauritius.mu, constancehotels.com, turkishairlines.com

Maremma – En okänd pärla i Toscana.

Italien är numera en het golfdestination efter Ryder Cup-utnämningen. Utbudet är stort och på köpet får du italiensk design, pasta, pesto och parmigiano!

En liten pärla är Maremma i södra delen av Toscana. Regionen ligger nära havet och ger dig flera golfbanor, vingårdar, olivlundar och läckra hotell. Ett av de finaste är Argentario Golf Resort & Spa som ligger vid den lilla orten Porto Ercole. Resorten är 5-stjärnig och invigdes 2009.

Filosofin bakom Argentario kretsar kring en uttalad respekt för hälsa, själ och miljö.

Utsikten över landskapet är magisk. Du ser den varsamt utlagda golfbanan, halvön Monte Argentarios mjukt dramatiska landskap och den blåa lagunen Otobello.

Här växer maffiga korkekar och över 100-år gamla olivträd. Djur- och fågellivet är rikt.

I trakten finns flera fina vingårdar där du njuter av goda klassiska viner. På golffria dagar åker du runt till de närbelägna städerna Pitigliano och Savano. Ett besök i Niki de Saint Phalle’s färgglada skulpturpark är ett måste, liksom Maremmas egen naturpark.

Flyget går till Rom och du har ungefär 14 mil i hyrbilen innan du checkar in på hotellet i Maremma.

Mer info: argentariogolfresortspa.it och maremma-tuscany.com

Mallorca – Charterns vagga i lyxig tappning.

Mallorca håller ställningen som ett av våra mest populära resmål.

Restiden ner är kort. Klimatet gott och det är helt enkelt nära, året runt. Den stora variationen på ön lockar också. Palma är en stad med internationellt nöjesliv och shoppingutbud. Gamla Stan, Katedralen och hamnen lockar. Ett hotell som det skrivs och pratas om är det svenskägda Hotel Feliz. Vi får tag på Mats Jakobsson som driver hotellet och frågar varför.

– Det är enkelt, skrattar Mats. Feliz betyder lycklig och det är precis vad du blir när du kommer till oss. Skämt åsido, vi skiljer oss från ett ”vanligt hotell”. Det är mer som att komma hem till någon. Vi tar emot med öppna armar i vårt ”Welcome room”. Du äter i vårt stora ”Living room” eller ute på terrassen. Och du kan göra det 24 timmar om dygnet. Det är informellt och personligt, och flera av oss i personalen talar svenska.

Hotellet Feliz ligger 20 minuters behaglig promenad från Palma Gamla stad. Närmaste golfklubb är Arabella GC, med tre fina banor Son Vida, Son Muntaner och Son Quint. På Hotel Feliz kan man boka förmånliga golfpaket och de hjälper även till att boka startider. Hotellet ger dig all service du behöver.

– Ett samtal och allt ordnar sig, säger Mats.

Mer info: infomallorca.net och hotelfeliz.se

Dela artikeln

Journalist

Göran Nordqvist

Fler artiklar