Weekly News

Testa en kryssning nästa gång du är ressugen. SENIORLIV

Kryssning i Turkiet

Ett klassiskt resealternativ som fått ett uppsving på senare  år är kryssningen. Här kombineras upplevelser ombord med möjligheten att få se många destinationer under en och samma semester – något som lockar många.

"I dag är kryssning inte heller nödvändigtvis det samma som att samsas om utrymmet med tusentals andra resenärer."

Här ingår ofta alla måltider liksom underhållning och aktiviteter. För den som gillar shopping, så finns det på de flesta kryssningar gott om butiker ombord, även spa-avdelningar och nöjen för barn.

I dag är kryssning inte heller nödvändigtvis det samma som att samsas om utrymmet med tusentals andra resenärer.

Den som föredrar det kan välja en kryssningssemester i till exempel Turkiets övärld där medpassagerarna är så få som 15. Här väljer du bort poolliv och att klä om till middagen, men vinner en personlig atmosfär där du snabbt lär känna både resten av passagerarna och besättningen.

Du kan också åka på kryssning inom Norden, till exempel till de vackra norska fjordarna. Det finns många alternativ att välja mellan på hemmaplan, och alla kryssningar och båtlinjer har sin egen speciella karaktär. En kryssning i Stockholms skärgård är inte att förringa, och vill man kryssa lite längre är Åland ett perfekt alternativ. Eller varför inte göra något så klassiskt som att kryssa med Hurtigrutten i Norge? 

Dela artikeln

Journalist

Redaktion Våra Nya Seniorer

Fler artiklar