Weekly News

Lilla Vik Annons

På Österlens Golfklubb spelas golf året om

Välkommen till Österlens Golfklubb. Två helt fantastiska 18-hålsbanor som är beläget precis vid Österlens vita strandkust. Här erbjuds både golf och natur i ett underbart landskap, oavsett årstid. Österlen GK har blivit något av ett eldorado för golfspelare året runt. Lilla Vik med “seaside känsla”, rankad som nummer 77 i Norden av Golf Digest och Djupadal, banan som var arrangör av det svenska PGA-mästerskapet 2016, som är en öppen hedbana bland äppelodlingarna. Båda banorna bjuder på omväxlande och utmanande spel.


"Vi tillsammans med hela Österlen vill göra vårt bästa för att du ska få en fantastisk totalupplevelse"

På Djupadal finns vårt klubbhus med reception och restaurang och på Lilla Vik finns klubbrum, reception med en välförsedd shop och restaurangen Lilla Vik. På båda banorna finns driving range och träningsområden. Tack vare vårt läge i Skåne och vid kusten kan vi erbjuda dig golf på ordinarie greener praktiskt taget året runt. Vi är glada över att många väljer att tidigarelägga säsongstarten hos oss eller förlänga säsongen långt in i hösten. Så kom hit och njut, gammal som ung, ensam, ett par eller ett helt gäng. Vi tillsammans med hela Österlen vill göra vårt bästa för att du ska få en fantastisk totalupplevelse.

Österlens Golfklubb bildades 1945, men långt innan dess spelades det golf på strandängarna i Vik. I dagsläget består Österlens Golfklubb av två vackra 18-hålsbanor med varsin drivingrange, en välskött 6-hålsbana, chip- och puttinggreener vilket innebär förnämliga spel- och träningsmöjligheter för alla golfare året runt. Klubben har i dag cirka 1 900 medlemmar och klubben är miljöcertifierad. 


Få ut det bästa av två världar, kombinera golf och Österlens underbara miljö genom våra golfpaket.

Vad sägs om att bo mitt på banan? Då passar golfpaketet Lilla Viks dig perfekt. Samla ditt gäng, din liga eller familj – starta golfsäsongen här, kom mitt i säsong eller avsluta på Lilla Vik. Du får lyxen att bo på banan som har en pitch från första tee, en chip från nians green och är granne med restaurangen Lilla Viks. Vi förmedlar boende i bekväma lägenheter med tillgång till vår restaurang som har öppet mellan mars och oktober.

Eller vill du bo i Simrishamn och njuta av den pittoreska arkitekturen och underbara småp husen?
Då ska du välja Hotell Sveas golfpaket som erbjuder allt
. Vakna upp med utsikt mot hamnen innan det är dags att bege sig till banan. Starta dagen med en helt under frukostbuffé med alla dess delikatesser. Önskar ni mat på kvällen så erbjuds Sveas Husman eller Svea Golf-middag en Österlens inspirerad 3-rätters meny. På sommaren har vi grillkvällar.

Kanske är Kockska Gården, ett litet trestjärnigt hotell med ett fantastiskt läge mitt i Simrishamn är något för dig? Österlens enda stad, där husen är låga och gatorna av sten. Vill du efter golfrundan ha en kreativ och rogivande miljö, samtidigt som ni vill kunna ta del av allt som staden har att erbjuda som affärer, restauranger och caféer, då är detta paket rätt för dig. Svalka er med ett kvällsdopp eller värm er i vår bastu innan kvällens slut.

Vill du njuta lite extra av Österlens förtrollande landskap och attraktioner? Passa då på att även besöka tre stora besöksmål, Kiviks musteri, Mandelmanns trädgårdar i Djupadal och Nordic Sea Winery i Simrishamn.
Kiviks musteri ligger i den södra delen av Kivik, där äppelodlingarna möter Hanöbukten med sina kritvita stränder. Här tillverkas frukt- och bärprodukter med fyra generationers samlade kunskap om hur frukt och bär bäst hanteras för att bevara det nyttiga och den nyskördade goda smaken. Som besökare märks deras stora kärlek till äpplen, till mat och dryck och till den vackra platsen där musteriet är beläget.

Du får inte missa Mandelmanns trädgårdar som är självförsörjande på den ekologiska gården Djupadal på Österlen. Gården är ett familjedrivet jord- och skogsbruk med trädgård, trädgårdskök och gårdsbutik. Här odlas tomat och gurka i kallväxthus, grönsaker, frukt och blommor på friland och föder upp vinterlamm. Njut av en god fika och en promenad genom allt blomster.
För att göra golfresan på Österlen komplett, se då till att avnjuta en vinlunch på Nordic Sea Winery i Simrishamn. Här kan du prova vin och mat i kombination samt lära dig hur man framställer vin – från druva till färdig produkt. Vineriet är en av norra Europas mest moderna vinanläggningar. På Nordic Sea Winery produceras några av Systembolagets mest sålda och kända varumärken.Fakta

FAKTA

1951 utvidgades banan till nio hål och 1979 ansågs tiden åter mogen för en utvidgning. Klubbens egen medlem, Tommy Nordström, då ett oskrivet kort, ritade och projekterade den nya 18-hålsbanan, Lilla Vik. 2001 invigdes ytterligare 18-hål, Djupadal. Tommy Nordström har även projekterat denna magnifika hedbana. Sedan 2012 har klubben arbetat med Pierre Fulke Design för att vidareutveckla våra banor. Lilla Vik renoverades under 2012–2014 som nu är uppdaterad med ett enhetligt bunkersystem, nya klipplinjer samt byggnation av främre tee på i princip samtliga hål.

Dela artikeln

Journalist

Johanna Sjöberg

Fler artiklar