Weekly News

Mat- och vinresor

Är du intresserad av livets goda i form av mat och dryck? Då kan en temaresa med inriktning på mat och vin vara en riktigt givande upplevelse. 

"Kanske köpa med några flaskor hem och minnas resan när det är mörk och kallt i Sverige."

Ta till exempel Italien som är känt för sina delikatesser och vackra omgivningar. Det är en speciell känsla att åka omkring i vackra landskap med slott och små byar lång uppe i bergen.


Det finns flera researrangörer som tar med deltagarna ut till små nya vinproducenter. Att först vandra omkring på en guidad tur på en lokal vingård och efter det få smaka på det färdigproducerade vinet är en minst sagt en speciell känsla. Kanske köpa med några flaskor hem och minnas resan när det är mörk och kallt i Sverige.

Besök på olivgårdar står också högt i kurs hos resenärerna. Att se olivträden, smaka på de olika oliverna och testa olivoljorna är oförglömligt.

Temaresorna brukar även erbjuda läckra smakprover på pasta, ostar, charkuterier och inhemska specialiteter. På vissa destinationer är det även matlagning på schemat. Det brukar vara mycket uppskattat och ger värdefulla tips att ta med hem.

Dela artikeln

Journalist

Anette Karlsson

Fler artiklar