Weekly News

Nellie Berntsson SOMMAR

Lösningen på hästens hudproblem

Om det kliar, svider och man har ömmande hud så är det svårt att prestera fysiskt. Man blir irriterad, hjärnan orkar inte ha helt fokus, så det borde väl vara likadant med djur.

"Min häst Laissa hade utslag på ryggen som jag inte visste vad det kom ifrån."

Nellie Berntsson är otroligt noga med sina hästars omvårdnad och tror att det har en betydande effekt för hästarnas prestationer att de har en välmående hud och päls.

– Min häst Laissa hade utslag på ryggen som jag inte visste vad det kom ifrån. Vi uteslöt sadel och täcken då hon stod under en viloperiod ett tag. Vi bytte underlag i boxen och gick genom fodret. Åkte till veterinär men ingen visste vad som orsakat de här utslagen som satt väldigt dumt på ryggen. Ett tag kändes det helt hopplöst. Vi skrubbade och tvättade om vartannat.

Av en slump pratade jag med K9 och fick tips om deras produkter. Jag började med att tvätta henne noga och avslutar med att spraya in utslagen med Nano-sprayen. Jag märkte skillnad direkt. Utslagen drog sig sakta tillbaka och nu är de helt borta. Jag fortsätter att tvätta henne noga, flera dagar i veckan och sen sprayar Nano på. Kan även tipsa er om att Nano-sprayen hjälper mot bogskav också. Spraya hästen framme på bogen under täckesperioden så dämpar det när det skaver, säger Nellie Berntsson.

Dela artikeln

Journalist

Petra Carlsson

Fler artiklar