Weekly News

Inredningstips: Så inreder du ditt hem inför vintern

Vintern är här och då vill vi gärna mysa inomhus om vi är hemma i Sverige under vintermånaderna, därför kan man behöva inredningstips.

Den som åker till varmare breddgrader till vinterboendet vill å andra sidan spendera så mycket tid som möjligt utomhus och njuta av sol och behaglig temperatur. Hur ska man inreda inför vintern? Oavsett var man bor i vinter behöver man inte göra avkall på mysig stämning och gemyt i hemmet eller på uteplatsen, där man kanske spenderar mesta tiden ifall man har ett vinterboende söderöver. Här listar vi våra bästa inredningstips för vintern 2017!

Det finns många sätt att få en mysig inredning i vintermörkret. Hög mysfaktor i huset eller lägenheten i Sverige ordnar du bäst genom att göra hemmet till en avkopplande tillflyktsort, där lugn och harmoni ger ny energi i vintermörkret.

För dig som är sugen på ett större förvandlingsprojekt, som ändå är enkelt nog för vem som helst att klara av, rekommenderas att måla väggarna i dämpade färger som ger ett lugnt och naturligt uttryck i hemmet. Flügger Färg tipsar till exempel om 2017 års mest populära färg – Relaxed Green, som inbjuder till närvaro och avkoppling.

För att ytterligare förstärka intrycket av en lugn oas är ett hett inredningstips att använda blommor och plantor av olika slag. I fönsterkarmar, på hyllor och krokar kan du med fördel ge liv åt hemmet med levande grönska. Dekorera hemmet med naturmaterial som ben, stenar, torkade grenar och kvistar för extra hemtrevnad. Bara fantasin och din kreativitet sätter gränser för vad du kan åstadkomma med dessa tacksamma och oftast helt kostnadsfria material.

Grenar går exempelvis att använda till såväl väggdekorationer som till att göra spännande och unika krokar eller lampfötter. Stenar och snäckor har också sin givna plats som dekoration i glasvaser eller krukor, eller varför inte på ljusfat eller i fönstret?

Hur ska man inreda under julen 2017? När julen står för dörren ligger det nära till hands att tänka kottar, granris, mossa och lavar. Dessa dekorationer passar fint såväl i trädgården som inomhus. Ett inredningstips är att gå ut i skog och mark och plocka fina vinterdekorationer till ditt hem! Inte bara i adventsljusstaken har skogens pynt sin givna plats, du kan också göra kransar till dörren eller fönstren av kvistar sammanbundna med ståltråd och dekorera med kottar, små grankvistar, lingonris, sidenband och kanelstänger. En härlig doft av skog och jul sprider sig i hemmet och bidrar till gemytet. Vill du ha en mer glamorös touch på dekorationerna är ett inredningstips att spraymåla kottar och några små kvistar granris med guld eller silverfärg, alternativt spraysnö.

Har du tänkt spendera vintern i lägenheten eller huset i varmare klimat finns det ingen anledning att gå miste om vinterns positiva sidor, även om längtan att kura skymning under en filt med glögg och pepparkakor troligen inte infinner sig på samma sätt. Har du en balkong eller terrass så gör den riktigt inbjudande, så att du till fullo kan njuta av en kopp kaffe i morgonsolen och ladda batterierna inför dagen. Satsa på en mix av växter som blommar med färgglada blommor, som till exempel hibiskus i olika färger, åretruntgröna klängväxter och små fruktträd som apelsin- eller citronträd. Välj olika krukor, eller plantera i fina gamla metallburkar, glasbehållare som du hänger upp med natursnöre, eller varför inte plantera i zinkbaljor eller zinkkannor?

Gamla lastpallar är supertrendigt just nu och kan användas för mängder av olika ändamål. Måla eller lämna naturell och bygg en soffa eller ett soffbord, med eller utan hjul, och klä ytan med färgglatt kakel eller en glasskiva. Du kan även luta lastpallen mot väggen och hänga växter, ljusslingor, ljushållare eller små lyktor på den, som en sorts dekorativ spaljé. Lika trevligt vid entrén, som på balkongen, uteplatsen eller i trädgården. 

Dela artikeln

Journalist

Anna Bjärenäs

Fler artiklar