Weekly News

Hooks Herrgård - Ett slags skönare liv där golf och spa möts i en förtrollande atmosfär

Mitt emellan Stockholm, Göteborg och Malmö – i de småländska skogarna – ligger fantastiska Hooks Herrgård som ger ett slags skönare liv. Denna vackra anläggning med anor från 1300-talet är en förvandlande charmig, mysig och komplett plats för avslappning och konferens Ett slags skönare liv.

”Sveriges bästa golfpaket”

Hooks Herrgård omnämndes redan på 1300-talet och nuvarande huvudbyggnad och några av flyglarna restaurerades i slutet av 1700-talet. Hotellverksamheten startades redan 1923 av friherrinnan Åkerhielm och de första golfhålen byggdes 1934. I dag kombineras golf i världsklass med ett lyxigt spa och en modern konferensanläggning. Hooks Herrgårds spa öppnade oktober 2014. Arkitekten är den kända spa-arkitekten Per Öberg som bland annat designat Grand Hotells spaavdelning. På spat erbjuds massage och behandlingar med produkter från Kerstin Florian. I spat kan du simma i en 20 meter lång swimmingpool eller ta ett dopp i de kalla och varma källorna. Bastulandskapet värmer skönt efter golfrundan och det finns gott om plats för både avkoppling och träning på ett av Sveriges bästa spa.

Här bor du på golfbanan och har tillgång till två vackra 18 håls banor, Parkbanan och Skogsbanan. På Hooks Herrgård finns ett golfpaket för alla, kolla här för att finna rätt paket för dig. I samband med att spat invigdes fick Hooks Herrgård utmärkelsen ”Sveriges bästa golfpaket” av Golf Digest.

Att kombinera golf, spa med konferens har visat sig vara en uppskattad kombination. Många väljer just att lägga sin konferens hos Hooks Herrgård med det strategiska läget mitt emellan Stockholm, Göteborg och Malmö. På Hooks Herrgård finns gott om plats för konstruktivt tankearbete med möteslokaler som rymmer upp till 300 personer. Hooks Herrgård har allt man kan förvänta av ett konferenshotell i toppklass.


Konferenshuset är bemannat med sakkunnig personal som finns till din hjälp och säkerställer att ert möte flyter på enligt plan. De bistår även med teknisk support, kopiering och allmän service. På Hooks Herrgård kan ni förena nytta med nöje. I det härliga spat kan ni ha avslappnande möten och väcka nya idéer i sköna bad. Kombinera möten med vällagad mat i en underbar miljö, familjär och trivsam atmosfär. 

Köket är Herrgårdens hjärta. Här tillagas omsorgsfullt middagar efter årstidens läckerheter och dess lokala företeelser. I den vackra matsalen med utsikt över Hokasjön njuter du av en smakfull middag som avslutas med en kaffe och varför inte en god avec en trappa upp i någon av våra stämningsfulla salonger?

På Hooks Herrgård finns 240 bäddar fördelade på 103 rum i olika rumskategorier. Här finns enkelrum, dubbelrum, större dubbelrum, dubbelrum i herrgården och sviter. Hotellrummen är fördelade i åtta olika byggnader varav några i herrgården och resten i flyglar och annex. 


Boka ditt spapaket eller golfpaket för att uppleva ett slags skönare liv.


Fakta

FAKTA

Vill du ge bort en fin present till någon du bryr dig om? Ge bort ett presentkort på detta underbara ställe. Köp presentkort här!

http://www.hooksherrgard.se/Dela artikeln

Journalist

Johanna Sjöberg

Fler artiklar