Weekly News

Hindra håravfallet!

Alla önskar sig ett tjock och friskt hår. Med åldern blir ofta håret tunnare och många, både män och kvinnor, tappar delar eller allt.

Ärftligt håravfall är väldigt vanligt. Ofta börjar det efter 30-årsåldern, men även yngre män kan råka ut för det. Det är inte lika vanligt att kvinnor har ärftligt håravfall. 

Orsaken till håravfall kan till exempel vara olika sjukdomar. Hud- eller febersjukdomar, psykisk stress, överansträngning, viktnedgång eller mediciner.


Det går att förhindra håravfall om du får rätt diagnos. Det finns en rad olika behandlingar som faktiskt fungerar. Några exempel på receptfria hårbehandlingar är Rogaine, Recrea och Propecia. Laserbehandlingar och hårtransplantationer har blivit allt mer populära. Laserkalaset går loss på cirka 25 000 till 40 000 kronor första året, sedan fortsätter efterbehandlingar med en kostnad på 2 500 till 4 000 kronor.


Att transplantera hår går ut på att ta hår från kroppen och sätta på huvudet. Kostnaden för en transplantation beror på hur mycket hår som ska transplanteras och vilken metod som används. Men du får räkna med allt från 30 000 upp till 150 000 kronor

Dela artikeln

Journalist

Anette Karlsson

Fler artiklar