Weekly News

Funäsgondolen länkar samman högfjället, backarna och byn

Funäsdalen ligger mitt i Funäsfjällen och bjuder på en underbar fjällnatur och en hänförande utsikt uppe på berget. I Funäsdalens by finns det möjlighet till shopping, olika aktiviteter och riktigt bra restauranger med varierat utbud. Jens Wilhelmson är en känd skidprofil och dessutom VD för Funäsdalen Berg & Hotell. Han säger:

– Funäsdalen har något för alla. Många gäster och besökare återkommer år efter år för att de helt enkelt är så nöjda. Området håller hög standard och utbudet är stort och varierat. Funäsdalsberget med riktigt långa och bra backar, de över trehundra kilometer långa längdspåren och fyrahundrafemtio kilometer skoterleden i området är svårslaget. För den som längtar efter riktig spänning finns här även bra offpiståkning, säger Jens Wilhelmson, skidprofil och VD för Funäsdalen Berg & Hotell.

Den senaste satsningen Funäsgondolen binder samman fjället, byn och backarna så att det på ett enkelt och smidigt sätt går att ta sig upp och ner, året om. Projektet med gondolen har verkligen engagerat hela byn och även gett en nominering om priset för Årets turismföretagare i Jämtland på Guldgalan i Östersund.

Bild

http://www.mynewsdesk.com/se/funaesdalen-berg-hotell

Fakta


Dela artikeln

Journalist

Anette Karlsson

Fler artiklar