Weekly News

Finnboda Trädgårdar – boende med guldkant

På bergsplatån ovanför Finnboda hamn bygger HSB ett boende utöver det vanliga. Med en hänförande utsikt över Stockholms inlopp, Gamla stan och Djurgården erbjuder HSB brf Finnboda Trädgårdar riktig livskvalitet för den som är 55 år och äldre. Här kan man leva ett bekymmersfritt och aktivt liv med mycket umgänge och gemenskap.

Det blir 109 bostadsrätter med två till fyra rum och kök och balkong eller uteplats. Här har man vackra vyer över Saltsjön respektive Nacka. Allra bäst utsikt har man från de gemensamma takterrasserna där man kan inta sina måltider medan skärgårdstrafiken passerar förbi. Terrasserna får utekök, soldäck och relaxavdelning. I ett klubbhus, som delas med grannfastigheten, finns inomhuspool, bastu, gym och gemensamhetslokaler.

Finnboda Trädgårdar får fina utemiljöer i skärgårdsstil. Gamla ekar ackompanjeras av blommade buskar och perenner. Sittplatser och utsiktsplatser planeras i olika lägen och nivåer, växthus och planteringsytor ger möjlighet till egen odling. Finnboda Trädgårdar är ett HSB+-boende, vilket innebär extra låga trösklar och inredning som minimerar tunga lyft. En bovärd hjälper till med enklare tjänster och kan även boka sådant som städhjälp, däckbyte, hantverkshjälp, it-hjälp och fönsterputsning.

Finnboda Trädgårdar ligger avskilt i en lugn miljö, samtidigt som du kan promenera eller cykla till Södermalm. Föreningen får garage och markparkeringar och SL:s bussar stannar intill fastigheten. Det finns även båtförbindelse till både Nybrokajen och Lidingö. 

Dela artikeln

Journalist

Anna Bjärenäs

Fler artiklar