Weekly News

Jan Olof Wannius SOMMAR

Falsterbo Horse Show bra för Vellinge och Skåne!

Falsterbo Horse Show 2–10 juli i år är ett av Sveriges största internationella sportevenemang. I år är det särskilt spännande och intressant med OS i Rio som börjar bara en knapp månad senare, 5–26 augusti.

 "Det är inte bara show och tävlingar utan även ekonomi."

Det här innebär för Falsterbos del att de svenska nationslagen i hoppning, dressyr och fälttävlan kommer till Falsterbo som sista tävling och förberedelse före OS i Brasilien.

 

Falsterbo är alltid lika mycket Horse som Show och det är full fart under hela evenemanget med tävlingar, uppvisningar och shownummer på tre olika banor.

Samtidigt är det fullt tryck i restauranter och barer, 240 utställare som säljer allt från fastigheter och bilar till sadlar och grimmor. Här kan man göra riktiga fynd. För barnen har vi en stor Family Corner som gör att barnen stortrivs.

 

Det är inte bara show och tävlingar utan även ekonomi. Region Skånes utvärdering av evenemanget visar att att Falsterbo Horse genererar en turistekonomisk omsättning på drygt 90 miljoner i Skåne, varav 60 miljoner kronor hamnar hos Vellinge kommuns företagare.

 

Förutom den vinst som de olika företagen i Skåne och framför allt i Vellinge gör, kommer runt tre miljoner kronor i kommunalskatt varje år in i Vellinge kommuns skattkista och det är direkt relaterat till Falsterbo Horse Show-evenemanget.

 

Falsterbo Horse Show, som sändes i TV i 27 olika länder 2015,  är inte bara Horse och Show utan även bra för ekonomin i Vellinge och Skåne.


Fakta

Jan Olof Wannius

Ordförande Falsterbo Horse Show     

Dela artikeln

Journalist

Ledare

Fler artiklar