Weekly News

Ett schysst kafferosteri i Helsingborg

Douglas Jonhag på Sofiero Kafferosteri har jobbat i kaffebranschen i 38 år. Hans nya mörkrostade blandning Cafégo har han gjort själv och är ett resultat av många års resande och smaksättande.

"Den bästa kvaliteten kommer från Östafrika."

– Jag vet att kvaliteten på vårt kaffe är väldig hög eftersom jag känner till alla märkena, jobbat så länge och varit hos alla rosterierna, säger Douglas Jonhag.

Hemligheten bakom kvaliteten är bland annat det egna urvalslöftet. Kaffet kommer inte bara från ett land utan från speciella områden, distrikt och regioner. Den bästa kvaliteten kommer från Östafrika, säger Douglas Jonhag.

– Här har kaffet möjligheten att produceras på höga höjder. Om kaffet odlas i ett kallare klimat högt upp får det mogna långsammare och därför får det en bättre karaktär.

Alla produkterna är dessutom certifierade för att hålla en långsiktig hållbarhet.

– Det kostar lite mer, men det känns kanske bättre i själen om du vet att det verkligen är framtaget under schyssta förhållanden och med ett särskilt miljötänk säger Douglas Jonhag.

Dela artikeln

Journalist

Fredrik Söderlund

Fler artiklar