Weekly News

En stödväst för bättre hållning

Att promenera är ett skonsamt och effektivt sätt att hålla sig i form och komma ut i naturen. Med åren kan promenaderna försvåras av ett antal olika hälsoproblem som gör det smärtsamt att röra sig. För att förbättra hållningen finns Stärkevästen, en stödväst, som gör att musklerna i rygg, axlar och nacke får arbeta i en korrekt position, vilket ger en bättre.

Arvid Forsman på Stärkevästen säger att kroppens muskler är vana att arbeta i en upprätt position, då fungerar andningen bra. När man blir trött och lutar sig framåt i en kutande position blir musklerna felbelastade, man får ont i musklerna och kroppen kan inte syresätta sig ordentligt. Västen påminner kroppen om att sträcka på sig och lär musklerna att arbeta i rätt position, vilket förbättrar andningen och gör att man därför orkar mera och klarar att gå utan att få ont och bli trött i kroppen.

– I mitt yrke som massageterapeut märkte jag att nästan alla kunder hade problem med hållningen, och hur mycket man än jobbade med dem och fick ordning på hållningen så var problemen där igen nästa gång kunden kom tillbaka. Västen gjordes från början för att användas under kontorsarbete för att förebygga problem med hållningen, men sedan visade det sig att den lämpade sig bättre för seniorer som redan hade problem och behövde få upp en bättre hållning, säger Arvid Forsman.

Dela artikeln

Journalist

Redaktion, European Media Partner

Fler artiklar