Weekly News

Bro Hof Slott Golf Club. HÄLSA & SPORT

En golfarena i världsklass

Fakta

Här är hålen där det kommer att avgöras.

Hål 15 – 569 m – par 5

Du står inför en rejäl utmaning. Det är 240 meter från tee över vattnet och frågan är hur mycket du ska skära av vinkeln för att få ett drägligt avstånd in till green. Två stora bunkrar tar emot bollarna om du är för långt till höger. En drive på 270 meter, ger ett tufft, men möjligt andra slag in mot den upphöjda greenen, som ligger på halvö med Mälarens vatten. En stor, djup bunker till vänster samlar upp en hel del bollar. Vindriktningen kommer att styra attackviljan. Birdieläge för de modiga. Par för de kloka.

Hål 16 – 238 m – par 3

Här har tävlingsledningen och tournament director, Micke Eriksson, möjlighet att ge spelarna en riktig käftsmäll. Hålet kan spelas ända upp till 238 meter från tee. Då ska du flyga bollen en bra bit över vatten. En mindre bunker på vänster sida om green skyddar mot vattnet. Vanligt är att bollen ”faller av” ner i grässvackan kort höger om greenen.

Ondulerad green, 33 meter djup och hal. Par är en helt okej score.

Hål 17 – 150 m – par 3

Från den 16:e greenen har spelarna en ”walk of honor” där de hyllas av publiken från de stora läktarna och hospitality-tälten. En skön promenad mot ett nervigt utslag till den speciella Masters tee. Hålet är inte långt, som längst 150 meter. Ofta spelas det kortare.

Men med hög puls och en vind som snurrar, är det svårt med klubbvalet. Det finns spelare som lagt både en, två och tre bollar i vattnet här. Så där ”bara” 18:e kvar. Pust!

Dela artikeln

Journalist

Göran Nordqvist

Fler artiklar