Weekly News

Annika Teklic BARN

Ekologiska barnkläder är viktigt!

Efter att ha jobbat i många år inom barnbranschen blev det tydligt för mig att jag ville fokusera på ekologiska produkter för barn. Jag har alltid varit engagerad och intresserad av människor och deras beslut kring köp. Det är få förunnat att få vara med i ledet, påverka i positiv riktning och ge goda råd.


"Viktigt för mig är att alla blir nöjda."

Det är viktigt för mig att märken har en historia att berätta, samt någon form av budskap, exempelvis vem som står bakom produkten.

I dag finns det en helt annan medvetenhet kring barnkläder än tidigare. Viktigare än någonsin är plaggens kvalitet. Dagens föräldrar satsar på mjuka, sköna bomullsplagg eller bambo, och gärna ekologiska plagg som är Gots-certifierade, vilket innebär att alla led i produktionen är ekologisk.

Det är viktigt för både föräldrarna och mig att bidra till en bättre miljö och stödja de företag som säljer ekologiskt. I samband med detta säkerställer vi att barn inte tar del av alla gifter. Exempelvis, en tröja med tryck på framsidan kan innehålla mycket gifter om den inte är ekologisk.


Konsumenter är i dag mer intresserade, har större kunskap och medvetenhet än tidigare för vad deras barn har på sig. Därför har jag valt att belysa ett flertal märken som är ekologiska, med allt från kläder, filtar, nappar, inneskor och gosedjur, till mycket annat.

Trenden bland barnkläder har, liksom mycket annat, ändrats de senaste åren. Återigen syns milda pastellfärger i såväl kläder som inredning till barn. Svart- och vita kläder som för flera år sedan var uteslutet att klä barn i, har i dag har blivit en stor trend bland unga mammor. Som vi alla vet betyder inte det att alla söker det som är trendigt just nu.


Efter många år i branschen kan jag se att färgstarka, glada kläder som skapar en varm och trivsam känsla samt sobra kläder som skapar en elegant och mild känsla. Kombinationen och variationen gör det enklare att finna något som passar alla. Viktigt för mig är att alla blir nöjda.

Om det är ekologiskt, och mjukt och skönt för barnet, är det ett vinnande koncept för alla oavsett ålder, kön eller trend, och för mig är det en oerhörd glädje att få vara just den personen som erbjuder allt. Även det söta babyblå till pojk och babyrosa till flicka. Alla får vara precis som de är, med eller utan färg!

 

Annikas sommarfavoriter


 

The Tiny Universe, stilfulla svart & vita trendiga kläder till festen, noll till åtta år med matchande läder napp hållare, samt solhatt från Elodie Details. Svarta smides ljusstakar som är designade av Bengt & Lotta. Allt på bilden är svensk design när den är som bäst.

 Petit Bateau klassisk mönstrad body i 100 procent bomull (finns i flera färger) samt matchande solhatt, napp, och napphållare från Elodie Details. Vackert smycke i silver samt nickelfritt finns med matchande ring från svenska kalassmycken. Fler modeller finns i butiken. 

 Minymo blir ett av de trendiga och ekologiska märken som jag satsar extra mycket på till hösten till såväl flicka som pojke noll till åtta år. Söt virkad skallra från Nature Zoo finns i fler färger och även mobiler och vagn leksak. Allt på bilden är dansk design och ekologiskt.
Härliga svenska Duns tillhör min favorit. Färgstarka, lekfulla och ekologiska plagg för både henne och honom. Plagg som aldrig går ut i tiden och uppskattas av stora och små. Bodisar, sparkdräkter, klänningar och T-shirt (perfekt att matcha storasyskon med). I butiken finns även andra motiv. Nappar ”my first born” från Elodie Details, perfekt gåva när man inte vet vad man ska ge, samt söta, klassiska kaniner från svenska Teddykompaniet.
Orange, klassiska och oemotståndliga bomullskläder från Petit Bateau (finns även i rosa), från noll till sex år. Plus ekologisk filt från Klippan designad av Bengt Lindberg.

 

 

Fakta

Fakta

Annika driver barnbutiken BéBé Chic på Järnvägsgatan 28 i Limhamn. Butiken är en multibrandstore med kläder från noll till åtta år, där fokus ligger på ekologiska och trendiga produkter.


Dela artikeln

Journalist

Krönikör Annika Teklic

Fler artiklar