Weekly News

Italien SENIORLIV

Cykla i Italien

"Kombinera cykling med vinprovning i gudomliga Toscana, eller Proseccoprovning i Veneto."

En semester där du kombinerar aktiva dagar med god mat och dryck i vackra omgivningar, kan det bli bättre? I Italien finns flera olika arrangörer som låter dig uppleva landet i din egen takt och som arrangerar med transport av bagaget från en by till nästa för att du ska kunna njuta av dagsrutter utan packning. Italiens olika regioner lämpar sig utmärkt att utforskas från cykelsadeln. Beroende på smak och fysik hittar var och en sin favoritregion. Från bergiga landskap i Dolomiterna, till kuststräckorna i Amalfi, södra Italien med Sicilien som epicentrum för sol och bad, eller Umbrien med sin grönskande natur. Kombinera cykling med vinprovning i gudomliga Toscana, eller Proseccoprovning i Veneto, upplev historiska byar, och besök romantiska Siena och Florens. Det Italienska köket är ett incitament så gott som något för att trampa på till nästa destination.


Golf i soliga Spanien

För golfare är och förblir Spanien resmål nummer ett i Europa. Här finns ett enormt utbud och bred variation av golfbanor som är spelbara året om. Från Cantabria i Norr, via Barcelona i nordöst till Islantilla i sydväst hittar varje golfare sin favorit. Allt från mindre klubbar över hela landet till världskända golfbanor som Valderrama i Cadiz erbjuder golf under idealiska förhållanden. Längs Costa del Sol, som även går under namnet Costa de Golf ligger banorna tätt och här kan man bland annat spela en bana designad av golflegenden Seve Ballesteros. Att många av banorna ligger ett stenkast från kusten med sina långsträckta stränder gör inte saken sämre. Det går utmärkt att kombinera en golfresa till Spanien med kultur, sol, bad och tid att njuta av den rika mat- och vinkulturen.


Camping i Portugal

Joao Costa på Camping Orbitur, Sagres, Algarvekusten

Varför ska man välja att campa i Portugal?

– Portugal har mycket att erbjuda i form av natur, kultur, bra klimat och fantastisk matkultur. Det är den perfekta platsen för en lyckad sol- och badsemester, och tycker man om att surfa, vandra eller cykla i naturen så inbjuder landskapet dessutom till det. Campar man har man ju alla förutsättningar att åka runt och det finns många gamla fina medeltidsstäder och borgar att utforska. Eller varför inte åka och prova portvin i Porto? Dessutom känner våra besökare sig väldigt välkomnade av lokalbefolkningen, det är trevlig stämning här i Portugal. Dessutom är priserna fortfarande lägre än i många andra europeiska länder så man får mer för semesterkassan.

Vad har just Algarvekusten att erbjuda besökaren?

– Algarvekusten är känd för sina milslånga sandstränder och sitt solsäkra klimat året om. Och ljuset är fantastiskt, det uppskattas inte bara av konstnärer, det ger besökaren en speciell känsla som är svår att beskriva, det är väldigt vackert. Och så maten, naturligtvis! Färsk fisk och skaldjur av högsta kvalitet.

Har ni många besökare från norra Europa?

– Ja, vi har besökare från hela Europa, och världen. Både förstagångsbesökare och folk som återvänder år efter år.

Dela artikeln

Journalist

Anna Bjärenäs

Fler artiklar