Weekly News

Bonum satsar på seniorboenden med det lilla extra


Bonum Seniorboende ägs av Riksbyggen och är specialiserade på att bygga bostadsrättslägenheter för seniorer. Bonums koncept, seniorlägenheter med det lilla extra, närhet till service och en Bonumvärd som kan arrangera sociala aktiviteter och hjälpa till med stort och smått, uppskattas av många.

 Många vill flytta till ett seniorboende som ger förutsättningar för ett bekvämt och självständigt liv.

Bonum satsar på att bygga på attraktiva lägen med närhet till service, kommunikationer och kultur. Samtliga boende har även tillgång till en Bonumvärd som sköter om fastigheterna och erbjuder hushållsnära tjänster. Bonumvärdarna arrangerar även sociala aktiviteter och organiserar mötesplatser för de boende.

Bonums erfarenhet visar att många seniorer som flyttar till ett seniorboende efterfrågar ett bekvämt boende som anpassats utifrån deras behov, men närheten till och den sociala samvaron med andra seniorer är minst lika viktig för många. De boende i Bonums bostadsrättsföreningar ingår i ett socialt sammanhang som erbjuder samvaro och granngemenskap, vilket är viktigt för många som gått i pension.
– I våra föreningar förenklar vi tillvaron för de boende, vilket gör det möjligt att leva en aktiv livsstil långt upp i åldrarna. Samtliga föreningar har övernattningslägenhet och gemensamhetslokal som bidrar till de boendes trivsel och sociala samvaro. Bonumvärden arrangerar sociala aktiviteter som baseras på de boendes önskemål, alltifrån vinprovningar till föreläsningar och grillkvällar, säger Jens Reinholdt, Stockholmsansvarig på Bonum Seniorboenden.

När Bonum planerar nya projekt genomför de fokusgruppsundersökningar som kartlägger de boendes preferenser, önskemål och behov. Husen har fått mycket beröm för sin arkitektoniska utformning, som anpassas utifrån den omgivande miljöns karaktär. Närhet till service i form av exempelvis livsmedelsbutik och apotek är viktigt.
– Efterfrågan på seniorboenden som utformats utifrån behoven hos relativt friska och pigga seniorer är hög. Många vill flytta till ett seniorboende som ger förutsättningar för ett bekvämt och självständigt liv, men samtidigt ha tillgång till en Bonumvärd och ingå i ett socialt sammanhang. Det är viktiga delar av vårt koncept, säger Jens Reinholdt. 

Dela artikeln

Journalist

Annika Wihlborg

Fler artiklar