Weekly News

Åre bjuder in till Alpint VM 2019

Den 5–17 februari 2019 går Världsmästerskapen i alpin skidsport av stapeln i Åre.

Den 5–17 februari 2019 går Världsmästerskapen i alpin skidsport av stapeln i Åre. Den svenska skidorten har lång tradition av att arrangera högklassiga alpina världscuptävlingar. Bland annat har man 100 världscuper och ett mycket lyckat VM år 2007 att falla tillbaka på.

Just nu pågår förberedelserna för fullt inför ortens tredje VM. Utbyggnad av såväl pistområdet som boende och andra faciliteter planeras och genomförs, allt för att kunna hantera den stora tillströmning av folk, cirka 100 000 personer, som väntas i samband med VM. Dessutom byggs en rymlig mediabyggnad som är tänkt att användas som central för de 1 500 personer från media som kommer att bevaka tävlingarna.

Arrangemanget organiseras av bolaget Åre 2019 AB, som ägs till hälften av Skistar AB och till hälften av Svenska Skidförbundet. Sponsorer och Internationella skidförbundet FIS, Svenska Skidförbundet och det enskilda bolaget Åre 2019 finansierar VM. Evenemanget väntas ge mycket tillbaka till Åre och Duved i form av såväl utbyggda som moderniserade anläggningar och ökad turism. 

Dela artikeln

Journalist

Anna Bjärenäs

Fler artiklar