Weekly News

Badhytten i Skanör HÄLSA & SPORT

After-Horse på Sveriges Riviera

Att hästområdet stänger för dagen betyder inte nödvändigtvis att det roliga måste ta slut. Här finns allt från brunch, after beach och goda middagar.

Det finns otroligt mycket att roa sig med här nere, inte bara fest och dans.

Passa på att uppleva hela Näset när du ändå är på besök. Efter att hästområdet stänger finns det mängder av platser och aktiviteter för alla åldrar och intressen. Både Skanör, Falsterbo, Ljunghusen och Höllviken har flera trevliga fik, nattklubbar och restauranger som är väl värda ditt besök!

– Det finns otroligt mycket att roa sig med här nere. Inte bara fest och dans utan det kryllar av små gallerier, muséer och andra sevärdheter. Speciellt under hästveckan då många håller öppet extra för turisterna, berättar Marie Törnquist som arbetar på Falsterbo turistcenter.

För den som vill satsa på en ordentlig After-horse är Skanörs restaurang och beach club Badhytten ett självklart val. Lokalen som ligger vid hamnen har förutom en restaurangdel som finns en övervåning med två barer, även en stor takterrass med bar och underbar havsutsikt.

Badhytten finns sedan ett år tillbaka i ny regi. Den gamla Badhytten som funnits sedan 1970-talet brann ner 2009. Därefter tog bland annat Roger Andersson över och 18 juni 2016 öppnade de på nytt.

Roger är i dag driftansvarig på Badhytten, tillsammans med ett gäng entusiaster som är måna om Falsterbos plats på världskartan, driver de stället året runt.

– Badhytten är inspirerad av kustnära beachclubs i såväl St. Tropez, USA:s kustremsor som i Karibien och övriga Västindien vävt ihop med det typiskt skandinaviska.

Inredningen, maten, drinkarna är helt i sin egen prägel och Badhytten lyckas verkligen skapa en unik känsla. Här är det beach club med härlig internationell loungekänsla och på fredagar och lördagar även dans på två dansgolv mellan 22.00 och 03.00.

– Under veckan är alla välkomna hit. Vi har större gästkapacitet än många andra ställen och det utlovas oförglömliga dagar hela veckan. Det ska finnas någonting för alla här, barnfamiljen ska kunna äta god och prisvärd mat, säger Roger Andersson.

Under Falsterbo Horse Show finns Badhytten till hands som en aktör utanför området. Varje dag öppnar Strandcaféet klockan halv tio och stället håller öppet sent in mot småtimmarna där middagar, drinkar och dans erbjuds. På onsdagen under tävlingsveckan kör Badhytten en after beach med ”Tropical Heat”-känsla där salsa och en god sangria står i fokus.

De största happenings under veckan sker den 14 och 15 juli. Fredagen den 14 juli kommer det världsberömda konceptet ”Bubbles & Brunch” till Badhytten. Konceptet är ute på sommarturné och landar direkt från Paris. Det utlovas en helt unik brunch som du aldrig upplevt förut. Dansa natten lång efter en hel dag på tävlingen. Har du inte fått nog av att dansa med sand mellan tårna och vill avsluta veckan utanför området, måste du besöka Badhytten även på lördagen. Följt efter ”Bubbles & Brunch” anordnas det på lördagen en sommarbuffé med smakexplosioner av rang. För att fler ska kunna ta del av buffén denna lördag utökar Badhytten gästkapaciteten och öppnar upp ute på stranden, precis vid strandcaféet.

– Brunchen innehåller enbart lokala råvaror och kombiernas med en internationell touch. Här hålls även beach club hela dagen och natten lång där grymma dj’s spelar ljuva toner över sanddynerna. Släng av skorna och dansa med sanden mellan tårna, berättar Roger.

För den som tycker om att äta fisk finns det all anledning att besöka Skanörs hamn efter det att hästområdet stängt – speciellt för dig som har hund. Här ligger nämligen näsets hundbadplats i anslutning till hamnen. I hamnen kan du gå på galleri eller äta en bit på Skanörs Fiskrögeri.

– Skanörs hamn är ett mycket uppskattat och häftigt besöksmål för turister. Jag kan verkligen rekommendera ett besök där, det är till och med ett måste, säger Marie Törnquist.

I Falsterbo kan den som missat middagen ta sig en hamburgare på Falsterbogrillen som håller öppet fram till 05.00 under hela hästveckan.

Det finns mycket att sysselsätta sig med nere på näset, inte minst under denna hästvecka då vår sydliga udde aldrig riktigt sover. För de som vill smita undan hästarna redan under dagtid finns det ett stort utbud av underhållning för så väl stora som små. För att få fler bra tips och råd finns information nära till hands på Falsterbo Strandbads turistcentrum som ligger i Strandbadens lokaler intill hästområdet. 

Dela artikeln

Journalist

Sabina McDowell

Fler artiklar