Weekly News

Ta chansen att se en annan bana än den vanliga hemmabanan och njut samtidigt av sol, ljumna brisar och spännande matkultur. SENIORLIV

4 spännande resesätt

"Det är en chans att få varva avkoppling, sol och turistande med att få vara aktiv och röra på sig."

Kryssning
En kryssning är det perfekta sättet att resa för den som vill att inte bara resmålet ska vara höjdpunkten – utan även vägen dit. Tillvaron ombord på kryssningsfartyget blir en destination i sig, och en upplevelse lika stora som de resmål båten styr mot. Kryssning är ett bra sätt att göra en rundresa på – du får se nya destinationer hela tiden, men slipper byta transportmedel, checka in på nya hotell och packa upp resväskan varje dag. På de flesta kryssningsfartyg finns ett brett utbud av aktiviteter, så det är ingen risk att det blir långtråkigt. Dansgolv, bridge, gym, bibliotek och pooler är bara ett urval av det som finns på båten. Helpensionen gör att det bara är att välja bland restaurangerna när du blir hungrig. Vilken årstid det än är finns en kryssningsresa som passar. Under sommaren finns ett stort utbud av resor i Medelhavet att välja mellan och under vintern är Karibien populärt. Du flyger enkelt till Miami, varifrån de flesta kryssningar utgår, och når sedan hela den karibiska övärlden.

Vandring
Att vandra på semestern har blivit väldigt populärt. Det är en chans att få varva avkoppling, sol och turistande med att få vara aktiv och röra på sig. Att vandra blir ett sätt att få vara aktiv samtidigt som man får uppleva nya vyer och får fantastiska intryck längs vägen. En vandring i till exempel Alperna – i Österrike, Schweiz eller varför inte Liechtenstein, kan bli en kombination av otroliga vyer över alplandskap och höga berg, kanske med snötäckta toppar, och ett tillfälle att få motion och inte känna minsta risk för att bli rastlös. Samtidigt får du chansen att njuta av god mat – varför inte slå sig ner i en liten alphytta längs vägen med en stor schnitzel och en kall öl? Här hemma är det också populärt att vandra, särskilt i Norrland finns fina leder. Kungsleden, Jämtlandstriangeln och Bruksvallarna är bra exempel på platser där du hittar fina leder – och varför inte passa på att bestiga Kebnekaise? Vandringsleder finns över hela landet- Skåneleden sträcker sig över 100 mil och både Roslagsleden och Bohusleden är vackra.

Skidresa
Vintern står för dörren och skidsäsongen drar igång – nu är det hög tid att börja tänka på en skidresa! Snön har kommit till alperna och här i Sverige är säsongen också igång. Varför inte fira in det nya året i skidbacken? Eller fundera över en resa längre fram i vår – nere i Europa sträcker sig skidsäsongen långt in på våren. Mars och april kan vara soliga och vårvarma dagar, samtidigt som snön ligger tjock och vit i alpbackarna. Njut av en skiddag i backen och passa på att vila ut mellan varven med en långlunch på en solterrass mitt i backen. Eller varför inte slå sig ner i en solstol och titta ut över vita bergstoppar och djupa dalar? Alperna sträcker sig över flera länder, som alla har imponerande skidanläggningar: Österrike, Schweiz, Frankrike, Italien och Slovenien bland andra. Njut av helpension på ett större hotell eller mindre pensionat och slipp tänka på något annat än att hitta den perfekta svängen i backen! Med en paketresa får du boende, helpension, liftkort och skidhyra – enkelt, smidigt och fritt från oförutsedda utgifter.

Golfresa

En golfresa är det perfekta sättet att kombinera en aktivitet och semestrande. Avkopplingen är på topp, samtidigt som resan är en chans att både motionera och få fila på golfswingen. Ta chansen att se en annan bana än den vanliga hemmabanan och njut samtidigt av sol, ljumna brisar och spännande matkultur. Många resor för seniorer kombinerar boende med mat, green fee och träning, så att du själv slipper tänka på sådant. Ett trevligt sätt att åka är också möjligheten att ha en golfvärd på plats som samordnar, ordnar tävlingar och finns till hands. Spanien har länge varit populärt för golfare – med sina fina banor och behagliga klimat. Ett golfresmål som sticker ut i år är Marrakech i Marocko. Marrakech valdes till 2015 års golfdestination av International Golf Travel Market. Marrakech har flera toppmoderna golfbanor och vädret är milt året om. Efter rundan kan du passa på att upptäcka Marockos fantastiska matkultur – från spännande gryträtter med couscous till marockanska pannkakor med honung och sesamfrön, med en kopp myntate till det.


Dela artikeln

Journalist

Hanna Sandgren

Fler artiklar